Rozpoczynamy zbiórkę środków na zakup najnowocześniejszego urządzenia do precyzyjnych onkologicznych operacji wątroby ERBE-JET 2. Potrzebne jest 180 tys. złotych. Już teraz w szpitalu czeka kolejka pacjentów – szybkim działaniem możemy uratować ich życie. Prof. Dawid Murawa jest jednym z nielicznych polskich specjalistów wykonujących tego typu operacje. Byłoby wspaniale, gdyby to ultra nowoczesne urządzenie czekało w rękach prof. Murawy na wypadek naszej choroby – w każdym przypadku sukces zależy od szybkiego i fachowego działania.

Drodzy Państwo – zachęcamy do przekazywania datków na konto naszej fundacji. Przedsiębiorców natomiast zachęcamy do przekazywania darowizn, możliwe jest także podniesienie kapitału fundacji.

Numer konta – PL58 1140 2004 0000 3602 8049 5283.

Urządzenie działa na zasadzie „noża wodnego”. Strumień wody z aplikatora pozwala na bardzo precyzyjne cięcia, a w konsekwencji na dokładne wypreparowanie naczyń krwionośnych i ich selektywnej koagulacji. Dzięki temu, zachowana zostaje struktura naczyń, nerwów i organów, a także zminimalizowane jest ryzyko krwawienia.