Trwa walka z czasem i zbieranie środków na zakup ultra nowoczesnego sprzętu Coolingbis, który pozwoli na uratowanie wielu pacjentów onkologicznych.

Możemy uratować życie kilku pacjentów onkologicznych, którzy wymagają pilnej operacji z zastosowaniem zaawansowanego technologicznie urządzenia Coolingbis. Brakuje nam około 100 tys. zł. Byłyby to pierwsze operacje tego typu w Polsce. Zespół chirurgów pod przewodnictwem Prof. Dawid Murawa opracował metodę na powalczenie o zdrowie i życie tych pacjentów. Ze wszystkich sił dążymy do zakupu tego urządzenia.💪

👉 Prosimy ludzi dobrej woli o wsparcie zakupu tego sprzętu. Numer konta bankowego Fundacji Chirurgii i Onkologii Polskiej cHOP im.Pawła Murawy – PL58 1140 2004 0000 3602 8049 5283.

👉Koniecznie udostępniajcie ten post – bardzo na Was liczymy.🤝

👉 COOLINGBIS® to inwazyjna, sterylna, jednorazowa, monopolarna elektroda elektrochirurgiczna przeznaczona do hemostatycznego uszczelniania, koagulacji i cięcia tkanek miękkich. W szczególności jest przeznaczony, ale nie wyłącznie, do stosowania w wątrobie, nerkach, trzustce i śledzionie, zarówno w procedurze otwartej, jak i laparoskopowej u pacjentów wymagających uszczelnienia hemostatycznego, koagulacji i/lub przecięcia tkanek miękkich podczas operacji.

👉 COOLINGBIS® składa się z metalowej elektrody, która dostarcza energię o częstotliwości radiowej (RF) do tkanek. Energia ta powoduje gwałtowne nagrzewanie tkanek, co powoduje kurczenie się kolagenu naczyń i koagulację tkanki. Zapadnięcie się naczyń wraz z koagulacją krwi obecnej w leczonej tkance minimalizuje krwawienie i umożliwia ostrzu wykonanie mechanicznego cięcia uprzednio skoagulowanej tkanki bez krwawienia.

👉 COOLINGBIS® posiada wewnętrzny system chłodzenia, który utrzymuje zimną powierzchnię elektrody, a tym samym zapobiega przywieraniu zwęglonej tkanki do elektrody. COOLINGBIS® to jedyne urządzenie, które dostarcza energię o częstotliwości radiowej (RF) do tkanek z wewnętrznym systemem chłodzenia, sól fizjologiczna nigdy nie dociera do pola operacyjnego, co pozwala uniknąć powikłań związanych z nieoczekiwanym spaleniem tkanki gorącą solą fizjologiczną.

By zoperować najbardziej pilnych pacjentów i uratować ich życie, udało nam się zakupić za około 60 tys. złotych kilka jednorazowych końcówek do Coolingbis i wypożyczyć ten sprzęt na potrzeby tych operacji w Szpital Uniwersytecki w Zielonej Górze. Zespół Prof. Dawid Murawa przeprowadził już z sukcesem pierwsze bardzo skomplikowane zabiegi z zastosowaniem Coolingbis.👏👏👏 Były to pierwsze zabiegi w historii polskiej chirurgii onkologicznej w tej innowacyjnej technologii. Pierwsza niezwykle trudna operacja polegała na resekcji olbrzymiego nowotworu torbielowatego wychodzącego z trzonu i ogona trzustki.
🙏Jeszcze raz prosimy wszystkich ludzi dobrego serca❤️, także firmy, by wsparły nas w zakupie tego ultra nowoczesnego sprzętu. Podajemy konto naszej fundacji: PL58 1140 2004 0000 3602 8049 5283.